כלים טיפוליים: 3 טעויות מיותרות שפסיכולוגים ופסיכותרפיסטים עושים ביחס לכלי אבחון וטיפול לא שגרתיים (ומה לעשות במקום)

כלים טיפוליים: 3 טעויות מיותרות שפסיכולוגים ופסיכותרפיסטים עושים ביחס לכלי אבחון וטיפול לא שגרתיים (ומה לעשות במקום)

הרבה מאוד פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים נוהגים להרחיק ולבדל עצמם משיטות טיפול לא קונבנציונאליות, וחבל כי שיטות אל מושכות אליהן יותר ויותר מטופלים ונהנות מהילה של טיפולים מהסוג החדש והמהיר.
האם גם לכם קרה שמטופלים ביקשו לשלב כלים נוספים בטיפול ולוודא שהטיפול אינו ‘רק’ שיחות? או שהמחשבה על שילוב כלים כאלו עברה בראשכם אבל מהר מאוד נדחקה הצידה?

על 3 טעויות מיותרות שעושים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים ביחס לכלי אבחון וטיפול לא שגרתיים, ואיך אפשר אחרת- במאמר שלפניכם. מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.

כמו שאתם בוודאי יודעים שיטות טיפול רגשיות לא קונבנציונאליות נעשות יותר ויותר פופולריות. פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים רבים לא ממש יודעים איך להתייחס לשיטות אלו ובדרך עושים לא מעט טעויות מיותרות.
עוד מעט נראה מה הטעות העצובה והחמורה מכולן בהיבדלות מהשיטות הלא קונבנציונליות, אבל תחילה, נתבונן על הראשונה.

טעות מס’ 1: הימנעות מהכרות עם הכלים

הטעות הראשונה של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים רבים היא להימנע מלהכיר את הכלים והשיטות הלא קונבנציונאליות. וזאת טעות גדולה מאוד, כי טיפול נפש שמרני, עלול להיות פחות רלוונטי למטופלים רבים שמבקשים לשלב גישות וכלים לא קונבנציונליים במסגרת הטיפול הקלאסי. המטופל של היום, שונה מהמטופל של לפני 20 שנה. ההיצע הטיפולי גדל, קצב החיים השתנה והציפייה של המטופל היא לחוות תוצאות במהירות ובמיטב הכלים הנגישים כיום למטפלים.

אז מה אפשר לעשות?

הפתרון הוא מאוד פשוט ומתבקש. אפשרו לעצמכם להכיר, להתוודע, להתנסות בגישות ושיטות טיפוליות שונות ממה שלמדתם עד כה. יש שפע של אפשרויות והמון מידע ברשת, בחרו לכם גישות, כלים ומורים שאתם יותר מתחברים אליהם והעשירו את הידע והכלים שברשותכם. הידע והנסיון שלכם תמיד יהיו הפלטפורמה המרכזית של הטיפול. אך יחד איתה תוכלו לשלב כלים מסוג חדש. אחרת, איך תבטיחו שהטיפול שאתם מעניקים, ימשיך להיות רלוונטי לשפע של מטופלים, בעולם המתחדש והמתפתח?

וזה עוד טעות פעוטה לעומת הטעות השנייה..

טעות מס’ 2: המחשבה שכלים לא קונבנציונאליים נועדו אך ורק ‘למכשפות העידן החדש’

הטעות השנייה של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים רבים היא המחשבה שכלים לא קונבנציונליים לא ראויים לשימוש בקליניקה של אנשי הטיפול המסורתי שמכבדים את המקצוע. וזאת טעות מאוד גדולה, שגורמת להם לפספס את היכולת להעמיק, לחדד ולייעל את העזרה למטופלים שלהם. ועל כך מעידים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים שנחשפו והחלו לשלב כלים לא קונבנציונליים בקליניקה שלהם. למה להישאר רק עם הכלים המסורתיים, כאשר עומדים לרשותכם שפע של כלים עשירים ומעשיים?

אז מה אפשר לעשות?

להתחיל בקטן, ללמוד כלי אחד או שניים, להתנסות בו עם עצמכם ועם מטופליכם ולבחון את הערך שלו. שאלו את עצמכם האם הוא עוזר לכם לקבל תובנות חדשות על המטופל? האם הוא עוזר למטופל להתמודד טוב יותר עם הסוגיות הקשות לו? האם אתם מצליחים לקדם טוב יותר את הטיפול והמטופל לעבר מטרותיו? רק כך תוכלו לגלות את הערך העשיר של הכלים הללו עבור הטיפול שלכם ולהימנע מלהיות בעלטה ביחס אליהם.
והנה הגענו אל הטעות השלישית, שבעיני היא העצובה והחמורה מכולן..

טעות מס’ 3: להימנע מלשוחח עם קולגות על כלים לא קונבנציונליים

הטעות השלישית של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים רבים שנחשפו לכלים לא קונבנציונליים היא להימנע מלשוחח על כך בפתיחות עם קולגות ובמיוחד עם בכירים בתחום, מחשש של ‘מה יגידו’. זאת טעות מטרידה במיוחד, כי היא מונעת מלהתפתח מקצועית ומונעת מקהילת הפסיכולוגים/ פסיכותרפיסטים כולה לצעוד קדימה, וליצור גשר איכותי ואחראי בין העולם הטיפולי הוותיק לעולם שמטופלים רואים בו חדש ומתפתח, שממילא כבר כאן.

אז מה אפשר לעשות?

אפשר וכדאי לשוחח בחופשיות על שילוב כלים לא קונבנציונליים בטיפול המסורתי. רק כך תוכלו ללמוד מהידע ומהניסיון של מטפלים אחרים שכבר עושים זאת. רק כך מקבלים תמיכה, שותפות לדרך בסוגיות מקצועיות, רעיונות וטיפים להרחבת נקודות המבט בקליניקה שתיקחנה את האבחון והטיפול שלכם קדימה, בדרכים שכלל לא חשבתם עליהן.

לסיכום,

אין ספק ששיטות טיפול לא קונבנציונאליות הולכות ותופשות יותר ויותר מקום בחיים שלנו ושל מטופלינו. כמטפלי נפש העומדים בחוד החנית המקצועית, חשוב לעשות את הצעד ולפתוח את הדלת להכרות עם עולם טיפולי זה.

כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדי להצליח לעזור כיום למטופלים טוב יותר, חשוב להתחיל ולהכיר שיטות טיפול לא קונבנציונאליות, לבחון הלכה למעשה את הערך של שילוב הכלים בעבודתכם הטיפולית, ולקיים שיח פתוח המשתף וחולק ידע וניסיון עם קולגות ושותפים לדרך.  כך תוכלו להצעיד את עצמכם מקצועית קדימה ולגשר עבור המטופלים שלכם בין עולם טיפולי הנפש המסורתיים והחדשים.

עכשיו תורכם,

עד עכשיו הצגתי בפניכם 3 טעויות שפסיכולוגים ופסיכותרפיסטים עושים ביחס לשיטות וכלים לא קונבנציונליים. עכשיו הבמה כולה שלכם. מה תוכלו להוסיף מהידע ומהניסיון שלכם? איזו עוד טעות או מחשבה מוטעית הייתם מוסיפים מעבר למה שהצגתי? אנא שתפו אותנו פה למטה בתגובות, כדי שכולנו נלמד ונצמח ביחד.

הצעד הבא שלכם לשילוב כלים לא קונבנציונליים בטיפול המסורתי

אהבתם? שתפו את המאמר עם קולגות. רוצים לקבל ממני עוד מידע, השראה והדרכה מעשית לשילוב כלים לא קונבנציונליים בעבודתכם הטיפולית? הקליקו כעת על הקישור וקבלו כלים שתוכלו ליישם מידית בקליניקה, קייס סטאדיס ועוד מידע להשראה ולמידה.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן